רואה חשבון ועוד - מועדי דיווח למוסדות


רואה חשבון ועוד!

הבית הפיננסי שלך

 רואה חשבון ועוד
חוות דעת מקצועית בענייני ראיית חשבון:
שם מלא
מספר טלפון
פנייה לרואה חשבון >>

מתי צריך לדווח למוסדות?


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

במדינת ישראל, בדומה לשאר מדינות המערב, חלה על כל אזרח חובת דיווח לרשויות בנוגע להכנסה שהוא מקבל. בין אם מדובר בהכנסה מעבודה, מהון, מרכוש או מכל מקור אחר - כל אזרח מחויב לדווח לרשות המיסים על הכנסתו.

מאחר ובמרבית הבתים בישראל הכנסה מעבודה מהווה את עיקר ההכנסה של משק הבית, "מס ההכנסה" נמצא במוקד הדיון הציבורי, ומירב תשומת הלב מופנית אל מיסוי זה.

גביית מיסים, ובעיקר מס הכנסה, היא כלי של הממשלה שמטרתו לקדם מדיניות כלכלית - חברתית ולממן את פעילות הממשלה.

באמצעות מערכת המיסים, ניתן להשפיע על חלוקת ההכנסה במשק (לדוגמא, על ידי הטלה של מיסוי גבוה יותר על שכבות חזקות), ובכך לקדם שיווין באוכלוסיה. בנוסף, מיסים הם דרך לגייס כסף מהציבור עבור מטרות ציבוריות, כגון: ביטחון, חינוך או בריאות.

על מנת להבטיח כי מנגנון גביית המיסים מתפקד, וכי נטל המס אכן מתחלק בצורה שוויונית, כל אזרח מחויב לדווח על הכנסותיו, ולהשאיר לרשויות את ההחלטה בנוגע לשיעור המס שיוטל עליו.

שיעור המס נקבע בעיקר לפי "מדרגת המס" של האזרח. במילים אחרות, רשות המיסים מחלקת את האוכלוסייה בהתאם לרמות הכנסה שונות, ובעבור כל רמת הכנסה נדרש שיעור מס שונה. דיווח נכון של ההכנסות יבטיח כי שיעור המס שנקבע עבורכם אכן מתאים להכנסתם, וכי לא תדרשו לשלם סכומים מיותרים.

לקריאה נוספת: דיווח מס מקוון

מע"מ: רקע כללי

במידה והחלטתם לצאת לדרך עצמאית ובכוונתכם לספק שירותים עבור תשלום, עליכם לדווח על פעילותיכם והכנסותיכם גם למע"מ.

בדומה למס הכנסה, מע"מ - מס ערך מוסף, הוא תשלום המועבר אל המדינה.

עובדים שכירים אינם מחויבים לדווח על הכנסותיהם למע"מ, שכן המעסיק שלהם הוא זה שמציע שירותים במשק, והוא זה שחייב בדיווח ותשלום מע"מ.

כאשר אינכם עובדים שכירים, והכנסתכם מגיעה ממשלח יד עצמאי, אתם הופכים להיות אלו שמספקים את השירות במשק, וככאלה חייבים לדווח על הכנסותיכם.

הדיווח למע"מ נעשה באמצעות דו"חות אותם תקבלו מן הרשות לאחר שתרשמו ותפתחו תיק עבור פעילותכם הכלכלית.

למע"מ ניתן לדווח על בסיס חד-חודשי, או דו-חודשי בהתאם למחזור החודשי שלכם.

לצורך העניין, במידה ותחויבו בדיווח חד-חודשי, הדו"ח יכלול עסקאות שבוצעו בין 1.1.08 לבין 31.1.08, כשמדובר על הדו"ח עבור ינואר.

במידה ותחויבו בדיווח דו-חודשי, הדו"ח יכלול עסקאות שבוצעו בין 1.1.08 לבין 30.2.08. כך או כך, אתם מחויבים להגיש את הדו"ח תוך 15 יום מתום התקופה שעבורה אתם מעניינים לדווח.

מס הכנסה: תשלום מקדמות, הגשת דוחות ומועדים להגשת דוחות

גביית המס על ההכנסה בישראל נעשית בדרכים שונות. ראשית, עליכם לשלם מקדמות מס מההכנסה השוטפת אשר תבוא בחשבון מס ההכנסה הסופי לשנת המס.

מס הכנסה לשכירים

חשוב לדעת כי שיטת הגבייה מעצמאים שונה מן הגבייה משכירים, שכן המס על הכנסת שכיר משולם על ידי המעסיק שלו כניכוי ממשכורתו.

רוב השכירים אינם מחוייבים בכל מגע עם רשויות המיסים במידה והם עובדים במקום עבודה אחד ואינם מגישים בקשה להחזר מס ששולם בעודף. ומידה ולשכיר קיימת הכנסה נוספת הוא יכול להיעזר בשירותי חשבונית לשכיר ולהמנע מפתיחת תיק עוסק.

כיוון שרשות המס אינה יכולה לדעת מהו היקף ההכנסות של עוסק עצמאי בטרם זה דיווח על כך, אתם תדרשו לשלם מקדמות על חשבון המס השנתי.

לדוגמא, תדרשו לשלם מס בשיעור של 10% על ההכנסה החודשית, ובסוף שנת המס, כשתדווחו על סך ההכנסות השנתיות שלכם, תשלימו את ההפרש בין הסכום שכבר שילמתם לבין הסכום שאתם נדרשים לשם בהתאם למדרגת המס שלכם.

ההתקשרות העיקרית ביניכם לבין רשות המיסים הינה הדו"ח השנתי, בו עליכם להצהיר על סך ההכנסות שלכם במהלך שנת המס החולפת. שנת המס מתחילה ב1 בינואר ומסתיימת ב31 בדצמבר.

הדו"ח השנתי יכלול את סך ההכנסות שהתקבלו מעסקאות שביצעתם במהלך תקופה זו, וניתן להגיש אותו עד ה30 באפריל (בשנה שלאחר שנת המס שעליה אתם מדווחים).

על סמך הדו"ח השנתי, רשות המסים תוכל לקבוע את שיעור המס שעליכם לשלם, את מדרגת המס שלכם ואת מעמדכם אל מול הרשות. אין לזלזל בחשיבות הדו"ח ובדיוק הפרטים המופיעים בו.

דיווח שגוי או אי-דיווח לרשות המיסים יכול לגרור סנקציות מסוגים שונים. דיווחים לא מדויקים יכולים להוביל להגדלת שיעורי המקדמות, קביעת דרגת מס גבוהה יותר ואף הטלת קנסות חמורים.

אל אמצעי ענישה כלכליים אלו מצטרפים גם אמצעים נוספים, שכן עבירות מס בישראל, כולל אי דיווח, הן עבירות פליליות שיכולות להוביל לעונשי מאסר.

לקריאה נוספת: העלמת מס - עבירה פלילית חברתית

לסיכום, דיווח על הכנסות הוא חלק בלתי נפרד מן החיים הכלכליים בישראל, או בכל מדינה מתוקנת אחרת. המדינה רואה בדיווח על ההכנסות כפעולה מהותית וחשובה, ומומלץ עד מאוד להתייחס לכך באותו האופן.

פניה ליועץ מקצועי על מנת לקבל סיוע בנושא זה הינה דרך פעולה חכמה ומקובלת על ידי רבים. פנו אל יועץ מקצועי שיבטיח כי יחסי הגומלין ביניכם ובין רשות המיסים הם חיוביים ופורים.

הבטיחו כי תשלומי המס שאתם משלמים אינם גבוהים מאלו שאתם נדרשים לשלם, וכי חובת הדיווח שלכם מתבצעת בזמן. איש מקצועי יבטיח לכם שקט נפשי ויכולת לתפעל את העסק שלכם ללא דאגות.

 כדאי לקרוא:


תאריך: 17/09/2014 16:27
 
close