כמעט לכל שכיר במדינה מגיעים החזרי מס מסיבות כלשהן!
אם שילמתם יותר מס משצריך, מכל סיבה שלא תהיה, חישוב מוטעה של המעסיק או של רשויות המס, אל דאגה, בהגשת הטפסים המתאימים, ולעיתים על ידי ליווי מקצועי, תוכלו לקבל את הכסף בחזרה.
במאמר זה נפרט את הקריטריונים המתבקשים בעת הגשת הטפסים לקבלת החזרי המס, ואת השיקולים שיש לקחת בחשבון לפני הפנייה אל הרשויות לצורך קבלת החזרי המס, עבור עובדים שכירים.
מי יכול להגיש בקשה להחזר מס?
ראשית, עליכם להיות עובדים שכירים או גמלאים, אשר אינם מחוייבים מכל סיבה שהיא להגיש דוחות שנתיים למס ההכנסה.
כאשר זוג נשוי מגיש בקשה להחזרי מס, עליהם להגיש את הפרטים אודות הכנסותיהם המשותפות.
במידה ובן זוג אחד מהזוג הנשוי הנו עצמאי והשני שכיר, לא ניתן יהיה להגיש בקשה משותפת, אלא עבור בן הזוג השכיר בלבד.
כמו כן, ניתן יהיה להגיש בקשה נפרדת עבור התקופה שלפני הנישואים, עד שש שנות מס לאחור, מיום הגשת הבקשה.
יש לזכור, כי האפשרות להגשת בקשה הינה זכות ולא חובה! אם אתם שכירים, לרוב אינכם מחויבים על פי חוק להגיש כל דוח שהוא אל רשות המסים, לרבות הגשת בקשה להחזרי מס, וזוהי החלטה שלכם.
לקריאה נוספת: הסבר על יחידת שע"מ של רשות המיסים
מה הם הסיכויים לקבל החזרי מס לאחר הגשת הבקשה?
החזרי המס מתקבלים עבור תשלומי מס אשר חושבו באופן מוטעה ונגבו על צידם הגבוה.
ניכויי המס החודשיים או חד פעמיים אותם אנו משלמים כשכירים נובעים ממקורות שונים, כאשר הנפוץ שבהם הוא תשלום מס ההכנסה המנוכה מהמשכורת החודשית.
מס הכנסה מנוכה במקרים מסויימים גם מתשלומי קצבת זקנה או מפנסיה עבור שכירים, מתוך תשלום פיצויי פרישה, ומפדיון של תוכניות חסכון וביטוחים למיניהם, רווחים בשוק ההון או מפקדונות בנקאיים וכן יכולים לנבוע מכל סכום חד פעמי אשר קיבלתם מכל מקור שהוא.
קיראו: קרן השתלמות - חסכון פטור ממס
כמו כן, ניתן להביא בחשבון בעת הגשת הדוח תשלומי מס ששילמתם עבור רווחים אותם צברתם בהשקעות בורסאיות ובניירות ערך, או פדיון מניות, סחירות ושאינן נסחרות.
על הדוח לכלול תשלומים אשר שילמתם בעת רכישה או מכירה של דירה בגין מס שבח וכיוצא בזה, ותשלומי מס עבור הכנסות נוספות במקביל לעבודתכם כעבודה צדדית, כגון הוראה פרטית או שירותים אחרים עליהם דיווחתם לרשויות ועליהן נגבה מס הכנסה כדין.
קיראו בהרחבה על: תכנון מס בעסקאות נדל"ן
למעשה כל תשלום אחר אשר נכלל בהכנסותיכם, ודווח לרשויות המס כהכנסה, ועליו שולם מס הכנסה כחוק, עליו להיכלל בדוח, וישפר את הסיכויים לקבלת החזר המס.
מצבים בהם קיים סיכוי גבוה לקבל החזר מס
קיימים מצבים נפוצים המעלים את הסיכויים לקבלת החזרי מס ממס ההכנסה.
לדוגמא:
- אם עבדתם רק חלק מחודשי השנה בשנה מסוימת.
- החלפתם מקומות עבודה בממהלך השנה
- אם הפקדתם כספים לקופות גמל או לביטוח חיים באופן פרטי.
- נוצרו לכם הפסדים כספיים כתוצאה מפעילויות בורסאיות כגון מסחר בניירות ערך.
- קבלת נקודות זיכוי עבור היותך חייל או חיילת משוחררים.
- קבלת נקודות זיכוי עבור גידול ילדים עם ליקויי למידה או ליקויים התפתחותיים.
- קבלת נקודות זיכוי עבור גרוש המשלם מזונות לילדיו.
לקריאה נוספת: הטבות מס לתורמים
כמו כן, ניתן להצהיר כהוצאה תשלומים עבור השתלמויות מקצועיות ולימודים שונים, ותשלומי שכר טרחה עבור ייעוץ ושירותים מקצועיים להם נזקקתם בעת הגשת הדוחות.
שימוש בשרותי ייעוץ להגשת דוח החזרי מס לשכירים
הגשת הדוחות להחזרי מס לשכירים הם לא מסובכים במיוחד, כאשר למגיש הבקשה או לבני הזוג המגישים הבקשה ידועים כל הכנסותיהם ובעיקר כאשר עבדו במקומות מסודרים במהל שש השנים הקודמות להגשת הדוח.
העניינים הופכים סבוכים כאשר ההוצאות וההכנסות קשות יותר למעקב, כאשר רכשתם או מכרתם דירות על פני התקופה, הכנסתם כספים ממקורות שונים ולא צפויים, עברתם שינויים במצבכם האישי, הבריאותי או המשפחתי ועוד.
במצבים אלו, מומלץ להיעזר בשירותיהם של החברות המתעסקות בהחזרי המס לשכירים, כאשר התשלום לחברות אלו מתבצע לרוב רק לאחר קבלת החזרי המס, או עבור סכום פעוט בתחילת הדרך, ואחוז מסוים מסכום ההחזר אותו תקבלו בסיום התהליך.
לקריאה נוספת: הטבות מס לעולה חדש