רואה חשבון ועוד - חשבונית לשכיר, הפקת חשבוניות


רואה חשבון ועוד!

הבית הפיננסי שלך

 רואה חשבון ועוד
חוות דעת מקצועית בענייני ראיית חשבון:
שם מלא
מספר טלפון
פנייה לרואה חשבון >>

חשבונית לשכיר - להנות משני העולמות


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

עולם החשבונאות הוא מורכב ופתלתל, והבנתו דורשת היכרות מעמיקה עם עולם הכלכלה והמיסוי. עובדה אחת ברורה: כל אזרח מחויב לדווח על הכנסותיו לרשויות המס.

התמונה הופכת למורכבת יותר ככל שמנסים להבין את האפשרויות השונות העומדות בפני המועסקים בכל הנוגע לדיווחי מס ולמתן חשבוניות.

שכיר המועסק בעבודה כלשהי ומעוניין לקחת על עצמו עבודה זמנית או חד-פעמית נוספת, מחויב במתן חשבונית עבור העבודה הנוספת.

בשלב זה עומדות בפני השכיר שתי אפשרויות עיקריות: הוא יכול לגשת לרשויות המס ולפתוח תיק מס נוסף עבור עבודתו הזמנית.

קראו בהרחבה על: שירותי ראיית חשבון לפרילנסר

לבחירה באפשרות זו יש חיסרון אחד בולט: התרוצצות במבוכי הביורוקרטיה ותיאומים שונים בין רשויות המס הרלוונטיות.

עבור מי שמעדיף להימנע מכל זאת, קיימת אפשרות נוספת. על מנת לחסוך לשכיר את העיסוק הביורוקראטי, פותח מכשיר חשבונאי בשם 'חשבונית לשכיר'.

חברות המספקות שירות של חשבונית לשכיר מציבות עצמן באמצע, בין מבצע העבודה לבין החברה ששכרה את שירותיו. חברות אלו מנפיקות את החשבונית הדרושה עבור העבודה הנוספת, מקבלות את המשכורת עבור מבצע העבודה – ומעבירות אל העובד את שכרו באמצעות תלוש משכורת.

חשבונית לשכיר - אז איך זה בדיוק עובד?

בשיטה זו השכיר ניגש לאחת מהחברות המעניקות שירותים אלו, וחותם איתה על חוזה עבודה. חוזה זה קובע כי השכר עבור עבודת השכיר יועבר לחברה – אשר בתמורה תספק למזמין העבודה באופן חוקי למהדרין את החשבוניות הנדרשות.

החברה מקבלת את השכר שצריך השכיר להרוויח תמורת עבודתו, מורידה ממנו סכום עמלה בהתאם למה שהוסכם בחוזה, ומעבירה את הסכום הנותר לשכיר.

כך נשמרים כל חוקי המיסוי: מזמין העבודה מקבל חשבונית כנדרש על פי חוק, מבלי שהשכיר נדרש לפתוח תיק מס עצמאי חדש.

כמה זה עולה וכמה זה חוסך?

לרוב, גובות חברות אלו עבור שירותי חשבונית לשכיר עמלה של כ-5% עד 10% בתוספת הוצאות לביטוח לאומי, אולם האחוזים המדויקים יכולים להשתנות בהתאם לסכומי השכר (לרוב העמלה יורדת ככל שהסכומים העומדים על הפרק גבוהים יותר, אך יש לבחון כל הצעה לפרטיה).

חיסרון נוסף הוא שהחשבוניות ניתנות בשם החברה המעניקה את החשבוניות לשכיר ולא בשם מבצע העבודה עצמו, וישנם מעסיקים הנרתעים מכך.

בכל מקרה, החוזה שנחתם בין השכיר לבין החברה המספקת את החשבוניות מחייב את החברה להעביר את השכר (בניכוי העמלה) לעובד, כך שהוא יכול להיות בטוח שהוא מקבל את שכרו וגם שומר על כל החוקים והנהלים הנדרשים על ידי רשויות המס.

העסקה דרך חשבונית לשכיר אמנם מורידה את ההכנסה ברוטו של העובד, אך גם חוסכת לו את העיסוק והבירוקרטיה מול רשויות מס.

לקריאה נוספת: יצוג מול רשויות המס

כאמור, על מנת לעבוד באופן חוקי ללא חשבונית לשכיר, על העובד לפתוח אצל רשויות המס תיק עצמאי עבור העבודה הנוספת ולשלוח דיווח רשמי אל המוסד לביטוח לאומי; כמו כן יש צורך במתן דו"ח שנתי רשמי לפקיד שומה.

דיווחים אלו דורשים לרוב סיוע מקצועי של עורך דין או רואה חשבון, אשר העסקתם עלולה לעלות סכומים קרובים לאלו של העמלה הנגבית עבור שירות חשבונית לשכיר.

קיראו: איזו משכורת מקבל רואה חשבון?
 
לשיטת החשבונית לשכיר יתרון נוסף, והוא שעם סיום העבודה הזמנית, השכיר יכול לקבל מכתב פיטורין מהחברה אשר הוציאה עבורו את החשב+זרת מכתב פיטורין זה ניתן יהיה לקבל בהמשך ובמידת הצורך דמי אבטלה.

חשבונית לשכיר - אז בסופו של דבר...

כדאי לכל עובד אשר נקרית לו הזדמנות לעבודה צדדית נוספת לבדוק מהי שיטת ההעסקה המועדפת עבורו. על מנת להבטיח שהעבודה מתבצעת על פי חוק והחשבוניות הדרושות מסופקות למזמין העבודה, מומלץ לבדוק את האפשרות של העסקה באמצעות חשבוניות לשכיר. שיטה זו מומלצת לאלו מאיתנו שאינם בקיאים בעולם החשבונאי ומעדיפים להימנע ממגעים מיותרים עם רשויות המס.

אמנם ישנן עלויות לשיטה זו, אך יש לבחון אותן ביחס לעלויות האלטרנטיביות שהיו נוצרות כתוצאה מהעסקת רו"ח שהיה מסייע בהוצאת חשבוניות פרטיות וניהול תיק עצמאי. עבור רבים מאיתנו, שיטה זו עשויה לחסוך טרטור של שעות תמורת עלות סבירה. והעובדות מראות שזה עובד!

לקריאה נוספת: פתיחת תיק במע"מ


תאריך: 17/09/2014 16:16
 
close