רואה חשבון ועוד - חברות סטארט-אפ, יעוץ וליווי סטרט אפ


רואה חשבון ועוד!

הבית הפיננסי שלך

 רואה חשבון ועוד
חוות דעת מקצועית בענייני ראיית חשבון:
שם מלא
מספר טלפון
פנייה לרואה חשבון >>

ליווי כלכלי וחשבונאי לחברת סטרט אפ


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

חברות סטרט-אפ (או בשמן העברי התקין: חברות הזנק) הפכו מאז שנות ה-90 לתופעה נפוצה בכלכלה הישראלית. השם 'סטרט-אפ' הפך להיות מזוהה עם התעשרות מהירה, הנמצאת בהישג ידם של אנשים צעירים עם חזון ודמיון.

אכן ישנן הזדמנויות רבות בתחום זה, אך לפני שניגשים לעשות עסקים יש לדעת ראשית מספר עובדות בסיסיות על התחום.

לרוב מתייחס המונח 'סטרט-אפ' לחברה אשר נמצאת בשלבים הראשוניים של פיתוח מוצר טכנולוגי חדשני.

חברות הסטרט-אפ משמשות כבית גידול לרעיונות טכנולוגיים מתקדמים, במטרה לפתח מוצרים חדשים בעלי פוטנציאל רווח גבוה.

בשלב הראשון, נדרש הסטרט-אפ לשני דברים: רעיון טכנולוגי והון התחלתי.

קיראו בהרחבה על: גיוס הון

ישנם תחומים שונים ומגוונים בהם עוסקות חברות סטרט-אפ, אך לרוב מדובר בפיתוח רעיונות טכנולוגיים מתקדמים בתחומי היי-טק כגון מחשבים, אינטרנט וביו-טכנולוגיה.

תוכנית עסקית

בשלב הראשוני של הפרויקט, יש להכין תוכנית עסקית אותה ניתן יהיה להציג בפני משקיעים פוטנציאלים אשר יספקו את ההון הדרוש לתחילת העבודה.

התוכנית העסקית צריכה לקבוע מהו ההון ההתחלתי הדרוש לסטרט-אפ כדי לפתח את המוצר החדש, ולהגדיר לוח זמנים לשלבים שונים בפיתוח המוצר (כך שאפשר יהיה לאמוד את התקדמות העבודה בכל רגע נתון).

על התוכנית לבחון את השוק אליו מתכוונת החברה לפנות, להגדיר לקוחות פוטנציאליים ולמפות את המגמות השונות בשוק הרלוונטי. כמו כן, בשלב זה מקימי הסטרט-אפ גם צריכים להגדיר מי הם בעלי המקצועות הדרושים בחברה, כך שאפשר יהיה להתחיל בגיוס מומחים בתחומים אלו.

שלב זה של בניית תוכנית עסקית הוא קריטי, משום שעל מנת לבנות חברה מרוויחה אין די ברעיון טכנולוגי טוב. יש צורך בהיכרות עם השוק העסקי והמגמות הצרכניות הקיימות בו, לצד יכולות ניהול מקצועיות והכשרה בחשבונאות – ועל כן מומלץ להתייעץ עם גורמים מקצועיים בכל תחום.

הקמת חברת סטרט-אפ כוללת סיכונים עסקיים רבים, ולכן יש מקום להתייעץ עם אנשי-מקצוע המומחים בתחומם. הכנה מקצועית שכזו תקל על גיוס המשקיעים, משום שהיא מצמצת את טווח הסיכון הגדול המאפיין את עולם הסטרט-אפ ומצביעה על רצינות ומקצועיות.

גיוס הון, גיוס משקיעים

בשלב זה קיימת האינפורמציה הדרושה על מנת לגייס את ההון הדרוש, ואפשר להתחיל לפנות אל משקיעים פוטנציאליים. לעיתים רבות מגיע ההון ההתחלתי מאנשי עסקים פרטיים או קרנות הון המתמחות בפיתוח חברות סטרט-אפ (ישנן גם קרנות ממשלתיות שנועדו לסייע לעסקים בתחילת דרכם).

קיראו בנושא: הלוואה בערבות המדינה

על מנת לשכנע משקיעים אלו לשים את כספם בפרויקט, יש להציג את התוכנית העסקית ולהסביר את הפוטנציאל הכלכלי הטמון בחברה.

משקיעים או קרנות דורשים דוחות מפורטים על החברה ובוחנים כל אספקט בפעילות החברה - פעילות הפיתוח, שיווק, שוק, דוחות כספיים וחשבונאיים. בשלב זה של גיוס הון, חברת הסטארט אפ תדרש לרוב להיעזר ברואה חשבון מקצועי העוסק בתחום זה.

הנפקה

אפשרות נוספת היא הנפקה של חברת הסטרט-אפ בבורסה לניירות ערך בתל-אביב או בחו"ל.
לצורך הנפקת מניות או חוב (אג"ח) יש צורך בהכנת תשקיף מפורט בעזרת רואה חשבון.

ליווי בפעילות שוטפת - הנהלת חשבונות, חשבות חיצונית

במידה וחברת הסטרט אפ נדרשת לבקר את דוחותיה הכספיים על ידי משרד גדול (אחד מארבעת הגדולים) היא זקוקה לליווי ועזרה בהכנת הדוחות, שירותי הנהלת חשבונות, שירותי חשבות חיצונית וכו'.

סיוע מקצועי

יש לזכור כי מדובר בתהליכים מורכבים מאוד מבחינה חשבונאית, הן בגלל הסכומים הגבוהים העומדים על הפרק והן בגלל ריבוי התקנות החשבונאיות וכללי המיסוי. כל מקרה של הנפקה בבורסה מחייב ליווי חשבונאי צמוד, על מנת להבטיח שתהליך ההנפקה עומד בכל הדרישות של הרשות לניירות ערך (למשל, מבחינת הדו"חות הנדרשים מחברה העומדת בפני הנפקה לציבור).

קיראו בהרחבה בנושא: בעל מניות בחברה

כמו כן, כל חברה גדולה השוקלת לרכוש חברת סטרט-אפ דורשת לבחון את הנתונים החשבונאיים על מנת להבטיח כי היא משקיע את כספיה בחברה ראויה.

ישנם משרדי רואי חשבון המתמחים בתחום זה, ויכולים להבטיח ליווי מקצועי ואמין אשר עשוי לחסוך זמן וכסף עבור הבעלים והמשקיעים.

לסיום, מן הראוי לציין שאנו שומעים רבות על סטרט-אפים מצליחים שהביאו הון-עתק לבעליהם ולמשקיעים – אך יש לזכור שרובן של חברות הסטרט-אפ אינו כזה.

על מנת לאפשר לרעיון הראשוני להתפתח לכדי עסק רווחי, יש להשתמש בשירותיהם של אנשי המקצוע הטובים בתחומם ובכך להימנע מסיכונים מיותרים.

לקריאה נוספת: מדריך לפתיחת עסק


תאריך: 28/09/2014 16:56
 
close