רואה חשבון ועוד - מע"מ - מס ערך מוסף


רואה חשבון ועוד!

הבית הפיננסי שלך

 רואה חשבון ועוד
חוות דעת מקצועית בענייני ראיית חשבון:
שם מלא
מספר טלפון
פנייה לרואה חשבון >>

מע''מ - מס ערך מוסף - על מה אנחנו משלמים?


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

מס ערך מוסף (מע"מ) הוא מס שגובה הממשלה על צריכה. המס נגבה מהצרכנים בכל קנייה שהם מבצעים ומגולם במחיר המוצר, כאשר בדרך משלמים אותו גם היצרן, הסיטונאי והקימעונאי.

מע"מ - על מה כולם מדברים?

הרעיון שבבסיס המע"מ הוא הטלת מסים על העשירים (שצורכים הרבה), אך מבקריו טוענים שבפועל הוא מכביד דווקא על השכבות החלשות אשר מרבית הכנסתם מופנית לצריכה (ולא לחסכונות והשקעות).

ההחלטה על שיעור המע"מ, העלאתו והורדתו, מתקבלת על-ידי שר האוצר. כיום שיעור המע"מ בישראל הוא 16% - כלומר, 16 אחוזים מהערך המוסף.

למידע נוסף: שיעורי המס בישראל.

הערך המוסף הוא ההפרש בין המחיר הגולמי של המוצר או השירות הנקנים לבין סך העלות של התשומות (חומרים, משאבים, זמן וכוח אדם) שנדרשו כדי לספקו. המע"מ הוא למעשה מיסוי של ההפרש הזה, ולכן הוא מצטרף למחיר הסופי של המוצר או השירות.

גבייה ותשלומי מע"מ

כל בעל עסק חייב להירשם כעוסק מורשה לצורכי מע"מ לפני תחילת פעילותו העסקית.

מדריך: כיצד לפתוח תיק במע"מ?

כל הכנסה שהתקבלה לפני הרישום במשרדי מע"מ אינה חוקית. הרישום מחייב את בעל העסק בדיווח חודשי או דו-חודשי (בהתאם לגובה ההכנסה) על הכנסותיו, ובתשלום מע"מ על-פי גובהן. אי-תשלום המע"מ מהווה עבירה פלילית. קיראו על העלמת מס ואודות מס הכנסה.

בהתאם, כל עוסק מורשה גם גובה מע"מ מלקוחותיו עבור המדינה. כך, על כל מוצר או שירות הניתן ללקוח (למעט מוצרים מסוימים שהוגדרו בחוק כפטורים ממע"מ) נגבה גם מע"מ בשיעור הרלבנטי לאותו מועד, נוסף על המחיר הקבוע. 

עצמאי שמחזור ההכנסות השנתי שלו אינו עולה על סכום של 70.2 אלף שקלים בשנה רשאי להירשם כעוסק פטור ובכך לא להיות מחויב בתשלום מע"מ. עוסק פטור אינו נדרש להתנהלות הבירוקרטית מול משרדי מע"מ וגם שכר הטרחה שלו לרואה חשבון נמוך יותר.

קיראו: מיהם העסקים שרשאים לדווח מע"מ על בסיס מזומן?

ואולם קיימת רשימה ארוכה של מקצועות שהעיסוק בהם לא מאפשר מעמד של עוסק פטור (בין היתר מדובר בעורכי דין, פסיכולוגים, רואי חשבון, רופאי שיניים, מתווכים ויועצים שונים), ויש לברר נושא זה לפני קבלת החלטה בנדון.

ניתן לשנות מעמד – מעוסק מורשה לפטור ולהיפך – בהתאם לגובה ההכנסה, ומומלץ מאוד להתייעץ עם רואה חשבון שימליץ על הצעד הכדאי והמשתלם ביותר.

מגיע לך כסף? קרא אודות החזרי מס

הוצאה מוכרת והקשר לתשלום מס ערך מוסף

עוסק מורשה המחויב בגבייה ובתשלום מע"מ רשאי לבקש מהמדינה החזר בגין הוצאות שביצע במסגרת הפעלת העסק שלו ואשר שילם עליהן מע"מ.

הרעיון הוא להכיר בהוצאות מסוימות - הוצאה מוכרת - כהשקעה בעסק שנועדה ליצירת הכנסה, ולא להטילן על כתפיו של בעל העסק. הכרה בהוצאות אלה מאפשרת לקזזן מתשלום המע"מ החודשי או הדו-חודשי וכך לצמצם את הסכום המשולם.

חלק מההוצאות המוכרות פוטרות את העצמאי לחלוטין מתשלום מע"מ בגינן (כגון סחורה, חשמל ומסים, צורכי משרד, הוצאות על דואר ומחשוב) וחלקן פוטרות רק מאחוז מסוים מהמע"מ (כגון תקשורת סלולרית והוצאות רכב). כמובן שהוצאות שלא שולם עבורן מע"מ אינן רלבנטיות לעניין זה. קיראו עוד אודות הוצאה עסקית.

כל ההליכים שלעיל מחייבים עבודה עם רואה חשבון המוסמך ללוות, לייעץ ולבצע פעולות עבור בעל עסק הנדרש לגבות ולשלם מע"מ.


תאריך: 15/03/2015 16:32
 
close