לדעת יותר על דיווח על בסיס מזומן למע"מ - תיקון 42


רואה חשבון ועוד!

הבית הפיננסי שלך

 רואה חשבון ועוד
חוות דעת מקצועית בענייני ראיית חשבון:
שם מלא
מספר טלפון
פנייה לרואה חשבון >>

דיווח על בסיס מזומן למע''מ


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

מהו למעשה החידוש בחוק המע"מ? תיקון 42 לחוק מס ערך מוסף עוסק בדיווח על בסיס מזומן, כלומר מתן אפשרות לבעלי עסקים מסויימים לחכות עד למועד הפירעון, וליתר דיוק 14 יום אחריו, לפני שיוציאו עליו חשבונית מס.

התיקון, מחודש אפריל 2012, כולל את שני השינויים העיקריים הבאים בחוק המע"מ:

סעיף 29 (1ב) המאפשר לבעלי עסקים יצרניים בעלי מחזור של עד 1,950,000 שקל לשנה, שאינם מעסיקים יותר משישה עובדים, לדווח על בסיס מזומן.

סעיף 47 (א) 1 אשר אוסר על הלקוח לדרוש חשבונית מס לפני ששילם על העסקה בפועל, כאשר לעסק המוכר או נותן השירות מותר לדווח מע"מ על בסיס מזומן.

מלבד זאת, האריך תיקון 42 את מרווח הזמן המקסימלי ממועד קבלת התשלום ועד למועד הדיווח, מ- 7 ימים ל-14.

מיהם העסקים שרשאים לדווח מע"מ על בסיס מזומן?

לפני תיקון 42 שהתיר לעסקים יצרניים לדווח על בסיס מזומן, יצא תיקון 41 מחודש יוני 2011, שהתיר דיווח במזומן לעסקים נותני שירותים בעלי מחזור של עד 15 מיליון שקלים לשנה.

מלבד זאת יכלו מאז ומתמיד בעלי מקצועות חופשיים להוציא חשבונית רק לאחר קבלת התשלום, ללא הגבלה על מחזורם.

עוד עסקים ועסקאות עם היתר לדווח על בסיס מזומן:

  • קמעונאים עם מחזור עד 1,950,000 שקל בשנה שאינם מעסיקים יותר מ-4 עובדים.
     
  • עסקאות השכרת מקרקעין ותיווך מקרקעין, רופאים, בעלי בתי ספר לנהיגה, בעלי בתי ספר, סוחרי רכב, ועוסקים בתחומים של מתן אשראי, מכירת מנויים לעיתונים או מופעים - ללא הגבלת מחזור הכנסות או מספר מועסקים.
     
  • מקדמות שמתקבלות לפני מסירת המקרקעין או גמר עבודות הבנייה לקונה במסגרת עסקאות מקרקעין וקבלנים.

אסור לדווח על בסיס מזומן במקרים הבאים: כאשר מחיר העסקה מושפע מיחסים מיוחדים בין הצדדים, או שלא נקבע לעסקה מחיר, או שחלק מהתמורה איננו בכסף.

לקריאה נוספת: באילו מקרים ניתנת חנינת מס?

מדוע בוצע התיקון לחוק המע"מ?

תחת מוסר התשלומים המחפיר שנפוץ במדינת ישראל, נפוץ מאוד המצב שעצמאים מקבלים תשלום דחוי על בסיס שוטף פלוס שלושים יום, פלוס שישים, פלוס תשעים ואף למעלה מזה.

עד לתיקונים בחוק, היה בעל העסק צריך לתת ללקוח חשבונית מס ולשלם מע"מ עבור העסקה זמן רב לפני שקיבל את הכסף. התיקונים לחוק נועדו בראש ובראשונה לפטור עסקים קטנים מהצורך לשלם מס על סכום שעוד לא התקבל.

תיקון 42 גם משנה מצב שהיה קיים קודם לכן, שעוסק היה חייב להוציא חשבונית מס לפי דרישת הלקוח על פי חוק. הדבר הוביל למצב שלקוחות גדולים וחזקים דרשו מעסקים חשבונית מס כתנאי לתשלום וכך למעשה ביטלו את ההקלה שמאפשרת דיווח על בסיס מזומן.

תיקון 42 הופך את עצם הדרישה הזו לעבירה פלילית ומבטיח בכך את זכותם של עסקים קטנים לדיווח על בסיס מזומן.

איך זה עובד?

על מנת ליהנות מהאפשרות לדיווח על בסיס מזומן, צריך בעל העסק להוציא ללקוח, במועד מתן השירות או ביצוע העסקה, הודעת חיוב כלשהי שאינה חשבונית מס – למשל קבלה כאשר מקבלים תשלום דחוי –בשקים או כרטיס אשראי למשל- חשבונית עסקה, דרישת תשלום וכדומה, שאינם מחויבים במס ערך מוסף. החוק מחייב הוצאת חשבונית עסקה על כל עסקה, גם אם אינה חייבת במס ערך מוסף.

רק עם קבלת תשלום יש להוציא חשבונית מס על הסכום שהתקבל. חשבונית המס צריכה לצאת עד 14 יום ממועד קבלת התשלום.

קיראו: מדוע כדאי להקים עסק מהבית?

האפשרות לדחות את תאריך חשבונית המס בשבועיים מאפשרת לגלגל את מועד תשלום המס בחודשיים נוספים למועד הדיווח הבא למע"מ, במידה והתשלום ניתן לקראת סוף חודש זוגי. לעומת זאת, קבלה על התשלום יש להוציא מיד עם קבלת התשלום.

לקריאה נוספת: יעוץ לעסקים המצויים במצבי משבר



תאריך: 16/02/2015 16:42
 
close