יעוץ לעסקים קטנים ובינוניים - הגודל אינו קובע!
עסקים קטנים ועסקים בינוניים, מהווים את המעסיק הגדול ביותר בישראל. בעסקים כאלה מעסיקים בדרך כלל בין עובד אחד לחמישה עשר עובדים ובניגוד לעסקים גדולים, המפנים משאבים לצרכים שונים והמאפשרים לארגון להעסיק מומחים בתחומים שונים (כגון מומחי שיווק ומומחה בניהול כוח אדם) עסקים קטנים ובינוניים נאלצים פעמים רבות להסתפק בידע הכללי של המנהל או הבעלים ולפעול על פי מיטב שיקול הדעת הבלתי מקצועי.
ייעוץ לעסקים קטנים ובינוניים ניתן על ידי מומחים מתחומים שונים, כאשר פעמים רבות הם גם בעלי הכשרה בתחום האימון או ההדרכה, ומושכלים לא רק בנושא ניהול יעיל של העסק הקטן או הבינוני, אלא גם בתחום של הדרכת עובדים, קבלת החלטות, הטמעת שינויים ארגוניים ועוד.
במאמר זה, נסביר כי גם בעסקים קטנים ובינוניים, אין הכרח להסתפק בניהול בינוני. כל עסק קטן או בינוני נדרש לייעוץ מקצועי מדי פעם, בתחום זה או אחר, וייעוץ לעסקים קטנים ובינוניים הינו בר השגה ויכול בהחלט לייעל את העסק.
בהמשך המאמר נסקור מי יכול לייעץ לעסקים קטנים ובינוניים, באילו תחומים ניתן לקבל ייעוץ ומתי יודע מנהל של עסק שהגיע הזמן לשקול קבלת ייעוץ מאיש מקצועי?
מי מייעץ לעסקים קטנים ובינוניים ובאילו תחומים?
יועצים לעסקים קטנים ובינוניים הם במרבית המקרים אנשי מקצוע מומחים בתחום מסויים - כמו רואי חשבון, עורכי דין, כלכלנים אשר יש בידיהם ידע ונסיון בתחום משאבי אנוש, בתחום התפעול והלוגיסטיקה, בתחום הפיננסים וניהול כספים, או בתחומים שונים אחרים על פי הצורך.
לקריאה נוספת: ייעוץ לעסקים במשבר
יעוץ מקצועי יכול להיות פגישת ייעוץ חד פעמית או ליווי ארוך טווח - בהתאם לדרישת העסק ולצרכיו - האם דרוש פתרון נקודתי לבעיה או למשל ליווי פיננסי שוטף לעסק וניהול כספים.
לעיתים ניתן לפנות לחברה לייעוץ כלכלי, המעסיקה יועצים, והיא מפנה את הארגון לידיו של היועץ המתאים ביותר להתנהלותו של הארגון ולתחומו, מתוך מגוון היועצים שעובדים עימה.
כיצד מאפשרים תהליך ייעוץ מיטבי?
רבים נתקלים בקושי כאשר הם מעסיקים יועץ חיצוני. תפקיד היועץ הוא לבחון את כל תהליכי האירגון ולהטיל בהם ספק. לעיתים, עבודה זו עשויה להיראות חטטנית, ביקורתית, או לא נעימה.
כללים ודרכי עבודה שגובשו במשך תקופות ארוכות, מתוך נסיון שנצבר באהבה ובמחוייבות, עומדים עכשיו בצל הביקורת מעוררת החשש.
קיראו גם בנושא: ייעוץ פנסיוני לעסקים
כדי לאפשר ייעוץ איכותי, כדאי להשתדל, עד כמה שניתן, לאפשר ליועץ להיחשף לשיטת העבודה האמיתית והשיגרתית בארגון ולתת לו את כל המידע העומד ברשותכם.
כדאי לאפשר לו לחוות את דעתו בכל נושא ועניין. בסופו של דבר תמיד ניתן להתעלם מדעתו, אולם בהחלט כדאי לשמוע אותה.
לא פעם קורה, שיועץ מנוסה ואיכותי מסיים תהליך של ייעוץ במתן רשימת נקודות לשיפור, אשר בעלי הארגון והמנהלים מבינים רק לאורך זמן או אחרי ניסיון ולא מיד עם תום תהליך הייעוץ.
לקריאה נוספת: מהו ייעוץ שיווקי