לשכת רואי החשבון בישראל
לשכת רואי החשבון בישראל הוקמה בשנת 1931 והיא מאגדת תחתיה יותר מ-11,000 רואי חשבון פעילים בתחום בארץ ועוד 130 חברים ממדינות זרות. הלשכה היא הארגון היחיד בארץ המאגד בעלי מקצוע חופשי, העוסק במקביל בקביעה של נורמות ועקרונות עבודה ואף מעורב ומשפיע על מהלכים כלכליים שונים במשק כמו גם על נושאים חברתיים חשובים.
במהלך השנים פרסמה לשכת רואי חשבון בישראל למעלה מ-95 גילויי דעת מקצועיים בתחומי חשבונאות, כלכלה וביקורת. היא לוקחת חלק פעיל בתהליכי חקיקה הקשורים במסים ומלווה אותם משלבי ההתהוות הראשונים ועד האישור במליאת הכנסת.
הלשכה נמצאת בקשר מתמיד עם המפקח על הבנקים, עם רשויות המסים בארץ, עם מרכז ההשקעות, עם המפקח על הביטוח, עם המוסדות להשכלה גבוהה ועם גורמים רבים נוספים.
בלשכת רואי החשבון ישנן למעלה מ-200 ועדות ארגוניות ומקצועיות בנושאים שונים: כללי חשבונאות, תקני ביקורת, פרשנות, מועצה מייעצת, בתי דין וועדות נוספות. בוועדות השונות חברים יותר מ-1,400 מתנדבים.
בלשכה ישנן גם ועדות העוסקות בשיפוט משמעתי ומטפלות בתלונות הציבור במטרה להגן על טובתו ולשמור על רמת שירות גבוהה.
מוסדות שונים תחת חסות הלשכה
המוסד לסקירת עמיתים
מוסד עצמאי זה הוקם בשיתוף עם רשות ניירות ערך ובתיאום עם גופים רגולטורים האחראיים על שוק ההון, והוא פועל על פי מודל ייחודי בנושאי ראיית החשבון.
המוסד לסקירת עמיתים אחראי, בין השאר, על פרסום הכללים על דיווח כספי המחייבים את העסקים בארץ והוא משמש אף כגוף מייעץ לחברות הביטוח, לרשויות הפיקוח על הבנקים, לחברות הממשלתיות ולגופים נוספים.
במסגרת פעילותו הכשיר המוסד מעל מאה רואי חשבון העוסקים בבדיקה של תחום ראיית החשבון בחברות שונות במשק הישראלי. בדיקה זו כוללת, בין השאר: בקרת איכות, נהלי העבודה, אתיקה מקצועית, העדר תלות, שמירה על סודיות, אבטחת מידע ונושאים רבים נוספים.
ההוצאה לאור של לשכת רואי החשבון
לשכת רואי החשבון מוציאה ספרים מקצועיים רבים בעיקר בתחומיי החשבונאות. פעמיים בחודש מתפרסם הירחון "רואה החשבון" הכולל מידע בנושאי חשבונאות, מיסוי וניהול. נוסף לכך, מפרסמת הלשכה חוברות מקצועיות במגוון נושאים, מדריכים לחברים, ידיעון לחבר הקרוי "מצב הרו"ח" ויומן שנתי מקצועי ומקיף המיועד במיוחד לרואי חשבון.
לקריאה נוספת: מועצת רואי חשבון
מרכז לגישור ולבוררות
ללשכה ישנו מרכז לגישור הכולל רואי חשבון שעברו הכשרה מקיפה בנושאי ובהליכי גישור ובוררויות. רואי החשבון, העובדים במרכז, הם בעלי ותק וניסיון בתהליכי בוררות עסקית ובגישור.
השמה למתמחים ולרואי חשבון
ללשכה ישנו מאגר ההשמה ללא תשלום המיועד למתמחים בראיית חשבון ומסייע להם במציאת עבודה במגוון של תפקידים במשק.
הלשכה אף מסייעת בתהליכי העלייה והקליטה של עולים חדשים העוסקים בתחומי החשבונאות ומעניקה מלגות של "הקרן למלגות ופרסים" שברשותה לסטודנטים מצטיינים הזקוקים לעזרה.
בנוסף לכך, ללשכה ישנה קרן לעזרה הדדית המיועדת לחברי לשכה הזקוקים לעזרה כמו גם למסגרות קהילתיות שונות, כדוגמת יד שרה, יד ושם, בתי ספר שונים ומקומות נוספים.
לחצו כאן וקראו איזו משכורת מקבל רואה חשבון?
מדי שנה מקיימת לשכת רואי החשבון כ-140 השתלמויות שונות ושלושה כנסים מקצועיים שהגדול מביניהם מתקיים באילת. ללשכה ישנו גם מכון להשתלמויות ולימודי תעודה שמטרתו היא להעמיק את הידע של רואי החשבון בנושאים רלוונטיים למקצוע ולשפר את השירות, הן במגזר העסקי והן במגזר הציבורי.
קיראו: כיצד לבחור רואה חשבון?