$db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1iHl8CheO"; ?> $db_host = "1"; $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1<tMjBvl<"; ?>acker-9573/log.php?"; ?>{acx}}%>"; ?>"; ?>ass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> $db_name = "1"; ?>b_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>'hitylezkgfiwoe392a.bxss.me')")"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>  רואה חשבון ועוד - סגירת עסק


רואה חשבון ועוד!

הבית הפיננסי שלך

 רואה חשבון ועוד
חוות דעת מקצועית בענייני ראיית חשבון:
שם מלא
מספר טלפון
פנייה לרואה חשבון >>

סגירת עסק


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

לעיתים לאחר תקופת פעילות מסוימת וכתוצאה מסיבות שונות, דוגמת היעדר רווחיות, מציאת מקור הכנסה אחר או כל סיבה אחרת - נוצר צורך לסגור את העסק.

סגירת עסק
, ממש בדומה לפתיחת עסק, איננה עניין פשוט והיא כרוכה בביצוע פעילויות שונות. אין זה מספיק להחליט להפסיק את הפעילות של העסק, ובלשון החוק ישנם כמה הליכים חשובים שיש לבצע, כדוגמת סגירתו מול רשויות המדינה השונות.

אי סגירת עסק בהתאם לדרוש, עלולה לגרור לבעיות שונות, כדוגמת חיוב בדוחות, קבלת מכתבים מהרשויות השונות ואי נעימויות נוספות. מסיבה זו, כמו שמשקיעים בפתיחת העסק יש להשקיע גם בסגירתו.

הפעולות שיש לבצע מול הרשויות בעת ההחלטה על סגירת עסק

את העסק, כאמור, יש לסגור בהתאם ללשון החוק, בעיקר כדי שלא תופתעו בעוד כמה שנים על ידי חשבונית ענקית של חוב מרשויות המס בארץ. במהלך סגירת העסק, יש לפנות לרשויות הבאות:

פנייה למס ערך מוסף

בעל העסק צריך לפנות אל משרדי מס ערך מוסף לפני תום 30 יום מהפסקת הפעילות העסקית. במס ערך מוסף יש למלא את הטופס הקרוי "הודעה בדבר חיסול עסק". בטופס זה עליכם לדווח על כל חשבונית מס של העסק אשר נותרה ריקה, כולל מספרה הסידורי.

עליכם גם לפרט את הנכסים, הציוד והמלאי השייכים לעסק שטרם נמכרו, כולל פירוט מלא של ערכם הכספי. נוסף לכך, יש לשלם למס ערך מוסף את כל החובות, אם ישנם, ולצרף צילום של דו"ח העסק התקופתי האחרון.

במס ערך מוסף יש לשלם גם על כל מכירה הקשורה לעסק כולל מכירת נכסים, כדוגמת: ציוד, מתחם המשרד, רכב, סחורה או כל נכס אחר. כאשר ישנה שותפות, כל אחד מהשותפים צריך למלא באופן נפרד את טופס ההודעה על סגירת עסק.

פנייה למס הכנסה

הליך סגירת העסק במס הכנסה הוא מעט מסורבל יותר, שכן שיטת הדיווח במס הכנסה, שלא כמו במס ערך מוסף או בביטוח הלאומי, היא שנתית ולא חודשית. יש לטפל בנושא חיוב המקדמות ולהגיש את כל הדוחות, כדוגמת הצהרת הון שטרם הוגשה.

לקריאה נוספת: דיווח מיסים מקוון

בנוסף לכך, יש לבטל את דרישת המקדמות שתגיע אליכם אחרי שנת המס, שבמהלכה החלטתם על סגירת העסק ולהגיש את הדוח השנתי עבור שנת המס הקודמת, הכולל את התקופה בה הייתם עדיין עצמאים.

בנוסף להליכים אלה, יש להגיש בקשה לסגירת התיק שלכם ולוודא שהפעולה בוצעה כראוי ואינכם נדרשים להגיש דוח נוסף בגין השנה הנוכחית.

ברוב המקרים יבקש פקיד השומה שתמלאו דוח נוסף, כדי לוודא שההכנסה בשנה שלאחר סגירת העסק היא משכר עבודה כשכיר בלבד. לעיתים תזומנו גם לדיון על דוחות שכבר הגשתם. במקרה זה מומלץ לשלוח איש מקצוע, רואה חשבון או יועץ מס.

פנייה לביטוח לאומי

לצורך סגירת העסק יש גם לפנות לביטוח לאומי ולמלא את הטופס המתאים לסגירת העסק.

זקוקים לעזרה בסגירת העסק? ליחצו לקבלת סיוע של רו"ח


תאריך: 05/01/2015 16:40
 
close